Blog,  News,  Orchid,  Orchid Flower

De schoonheid van orchideeënbloei

Wat is er zo geweldig aan het bloeien van orchideeën? De bloeiende orchidee is een mooie presentatie die de kweker een gevoel van voldoening geeft. De producent haalt ook geluk uit de voortreffelijkheid van de orchideeënplant. Beschouw een paar hints voor vruchtbare orchideeënbloei door gebruik te maken van de Cymbidium als een contextueel analysemodel.

Als je ooit een Cymbidium-orchidee hebt gezien tijdens de bloeifase, zie je de stekels geel worden terwijl de bloesems beginnen te krimpen. Beginnende kwekers zijn vaak in de war over de vraag of ze de aren moeten doorsnijden of ze moeten laten verschrompelen. Voordat u dit probleem kunt aanpakken, moet u een paar realiteiten over het bloeien van orchideeën zien.

De Cymbidium is een bekende water- en voorjaarsbloeiende orchidee omdat hij uitzonderlijke hoogtepunten biedt. Deze bloesem is bijzonder met dikke, wasachtige bloesems die bij elke spruit vijf puntige bloembladen hebben. De familie van deze bloeiende orchidee heeft ongeveer 44 soorten die over het algemeen lokaal zijn voor de Aziatische substantie.

Er zijn drie soorten Cymbidium-bollen. Om te beginnen zijn er de Old Back Bulbs zonder bladeren die voedsel kunnen bevatten in geval van crises. Ten tweede is er Old Bulbs met bladeren die nieuwe ontwikkeling ondersteunen en bloesems kunnen leveren. Uiteindelijk zijn er nieuwe bollen of leads, waar de bloesems zich ontwikkelen.

Het is uitstekend om de Cymbidium-orchidee in bloei te zien komen. Deze orchideeën komen aan in een grote regenboog van schakeringen, waardoor ze het ideale alternatief zijn voor huisdecoratie. Tijdens de bloeiperiode van deze orchidee gaat de knop open en zullen de spikes ongeveer een paar maanden uitlopen.

Gedurende deze tijd is het essentieel om de plant naar binnen te brengen, waar u een warme en droge omgeving kunt vinden. Deze omgeving zorgt ervoor dat de plant zijn bladeren laat vallen. U hoeft de spikes pas aan de plant te laten zitten als ze overgaan, maar dit kan ertoe leiden dat het volgende seizoen niet bloeit.

De laatste bloesem begint na ongeveer een maand te openen. Op dit moment moet u de spikes verwijderen, zodat u zich niet bemoeit met de volgende ontwikkelingscyclus. Als je plant niet bloeit, moet je hem op dat moment openstellen voor zonnigere omstandigheden om hem te laten bloeien. U moet tijdens het ontwikkelingsseizoen constant water geven en eventueel niet-geabsorbeerd water verwijderen. Gebruik orchideeëncompost in ieder geval een keer per maand, alleen gedurende de maanden midden van het jaar.

U moet de orchidee elke twee tot vier jaar verpotten. De beste wijzer zijn de bloembollen die de pot vullen. Een degelijke orchidee die stevig is, zou elk jaar één tot twee nieuwe bollen moeten hebben dan degene die u in het voorgaande jaar geplant heeft. Als je over een jaar opnieuw pot, moet je de wortels apart prikken om het oude bereidingsmengsel te verwijderen en eventuele dode wortels te verwijderen.

U kunt besluiten om de plant in ten minste twee verschillende planten te scheiden. Om dit te doen, moet u de bollen verdraaien en vernietigen. Om een ​​prachtige bloeiende orchidee te hebben, zou een Cymbidium zo uitgebreid moeten zijn als onder de omstandigheden te verwachten is. Als dat niet het geval is, kan de bloei op dat moment wel twee jaar worden belemmerd.

Beschouw tot slot het onderzoek dat u waarschijnlijk ertoe heeft aangezet dit artikel te lezen. Als de plant uitgebloeid is, moet u de spikes afsnijden waar ze verschijnen. Cymbidium is een orchidee die licht op prijs stelt, dus je kunt hem ongetwijfeld buiten ontwikkelen als je dat nodig hebt.

Je moet beginnen met het ontwikkelen van de plant in een half verborgen gebied en ze daarna in de volle zon plaatsen. Elke week zou je de orchidee moeten voorzien van een theelepel voor elke liter plantenvoedsel. Gedurende het herfstseizoen heeft de orchidee koelere temperaturen nodig om nieuwe knoppen te ontwikkelen voor het bloeiseizoen. Deze plant zal jaarlijks bloeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.