bitcoin waarde

De ROI van Brett Arends

Zeker, bitcoin bereikt nieuwe hoogtepunten en brak net door $ 23.000. OK, dit jaar is het 200% gestegen. Maar bitcoin is ouderwets, man. Het is de “OK Boomer” van crypto.

 

Je zou in “Aave” moeten zijn. Het is dit jaar bijna 10.000% gestegen. Of “Kusama”, dat is bijna 5.000% gestegen. Of “Band Protocol”, dat bijna 3.000% is gestegen. Of “yearn.finance”, ongeveer 1700%. Bitcoin era ervaringen lezen online.

 

En vergeet zaken als Celsius Network, ThornChain, Ocean Protocol en ThetaToken niet. Ze zijn dit jaar allemaal met ongeveer 1.000% gestegen.

 

Serieus, u hoopte met pensioen te gaan met bitcoin in uw IRA? Het is slechts de 37e beste cryptocurrency van 2021. Zelfs Ethereum ETHUSD is twee keer zo veel gestegen, 400%.

 

 

Idem het ‘OMG-netwerk’. Ticker: OMG.

 

Ik verzin dit niet.

 

Volgens CoinCodex.com hebben de cryptocurrencies van de wereld nu een totale “waarde” – dat wil zeggen prijs – van $ 639 miljard. Investeren in bitcoins review positief.

 

Zelfs meer dan Tesla TSLA, als je je kunt voorstellen. Ongeveer drie keer zoveel als Pfizer PFE. Hmmm, welke zou ik liever bezitten? Een derde van de cryptocurrencies ter wereld, of alle aandelen in Pfizer?

 

Crypto is een geweldige, geweldige handel op korte termijn. Het momentum is waanzinnig. En omdat niemand dit spul echt kan waarderen, kan niemand zeggen wanneer het te hoog is.

 

Het heeft geen zin om de ‘investeringscase’ voor bitcoin te bespreken, omdat het onkenbaar is. Idem de ‘waarde’. Wat we nu hebben is de klassieke speculatieve manie, rechtstreeks uit Extraordinary Popular Delusions And The Madness Of Crowds.

 

Onder de zeepbelvoorraden tijdens de Zuidzee-manie, schreef financieel historicus Charles Mackay, was een bedrijf ‘Voor het uitvoeren van een onderneming van groot voordeel; maar niemand weet wat het is. ”

 

En als je me niet gelooft, zoek dan niet verder dan de stormloop naar het Bitwise 10 Crypto Index Fund (OTC: BITW), een wettelijke trust, net als een closed-end fonds, dat deze maand net vrij verhandelbaar is geworden.

 

Het is een slim nieuw fonds. Het geeft je blootstelling aan de 10 “grootste” cryptocurrencies met een enkele muisklik (hoewel het wordt gedomineerd door bitcoin). U kunt het in uw IRA bezitten, waardoor u op alle belastingen en papierwerk bespaart. En u kunt het kopen via uw vaste makelaar. U hoeft geen ‘portefeuilles’ en apps in te stellen en verschillende digitale ‘sleutels’ bij te houden. (Ik denk dat ik nog steeds ergens “Ethereum” bezit. De hemel weet waar.)

 

De prijs schoot omhoog van $ 12 aan het begin van de maand naar $ 140 op woensdag, alvorens te dalen tot $ 90 op donderdag. Het fonds werd in theorie op het hoogtepunt gewaardeerd op 1,2 miljard dollar.

 

Er is slechts één probleem. Het is 85% lucht. Nee echt. De werkelijke onderliggende activa van het fonds zijn slechts $ 170 miljoen, of ongeveer $ 20 per aandeel. De resterende prijsstijging is pure speculatie en niets ondersteunt deze.

 

Met andere woorden: “ether”, niet Ethereum.

 

“Vanaf 15:12 uur ET, het fonds wordt verhandeld tegen $ 136 en de geschatte NAV is $ 18,48, ”bevestigde Bitwise-woordvoerder Matthew Hougan woensdag aan MarketWatch. “De openbaar beschikbare aandelen van het fonds kunnen tegen een premie worden verhandeld als de vraag naar openbare aandelen groter is dan het aantal aandelen dat beschikbaar is voor verkoop”, voegde hij eraan toe. “Bitwise heeft geen controle over de vraag naar aandelen op de secundaire markt of de premies of kortingen.”

 

Maar zeker, de actie op deze markt is allemaal volkomen logisch.

 

Handelen kan heel leuk zijn en u kunt veel geld verdienen. Veel felicitaties aan al degenen die zoenen als bandieten. Maar verwar hersenen nooit met een bullmarkt. Dit is allemaal gokken. Zorg ervoor dat u op tijd weg bent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.