aandeel bedrijven

Miljoenen nieuwe investeerders stapelden zich in 2020 op de Chinese aandelenmarkten

 

In december telde de aandelenmarkt op het vasteland 1,62 miljoen nieuwe investeerders – het dubbele van de 809.300 die een jaar geleden werden gerapporteerd, volgens China Securities Depository and Clearing.

De belangstelling komt doordat veel mensen over de hele wereld zich tot aandelenhandel wendden terwijl ze thuis vastzaten vanwege de pandemie van het coronavirus.

De Chinese markten blijven dit jaar sterke winsten zien, waarbij de Shanghai-composiet donderdag het hoogste punt in vijf jaar bereikte.

RT: Chinese aandelenmarkt gedaald

Een investeerder kijkt naar een elektronisch bord met aandeleninformatie van een makelaarskantoor in Nanjing, in de provincie Jiangsu, China. koers klm aandeel is verkocht.

 

In december telde de aandelenmarkt op het vasteland 1,62 miljoen nieuwe investeerders – het dubbele van de 809.300 die een jaar geleden werden gerapporteerd, volgens China Securities Depository and Clearing. De organisatie handelt transacties af voor de beurzen van Shanghai en Shenzhen.

 

Voor heel 2020 stegen de nieuwe investeerders met 18,02 miljoen tot 177,77 miljoen, zo bleek uit de gegevens. Dat zijn ongeveer 1,5 miljoen nieuwe accounts per maand.

 

De belangstelling komt doordat veel mensen over de hele wereld zich tot aandelenhandel wendden terwijl ze thuis vastzaten vanwege de pandemie van het coronavirus.

 

De nieuwe beleggersaccounts in China komen toen de aandelen op het vasteland vorig jaar een hoge vlucht namen, waarvan sommige de best presterende ter wereld werden. aandelen kopen online is mogelijk.

 

 

De Shenzhen-component klom bijvoorbeeld 38,7% en de CSI 300 steeg 27,2% in 2020, vergeleken met een winst van 16,26% voor de S&P 500. De CSI 300 volgt de top 300 aandelen op de beurzen van Shanghai en Shenzhen.

 

Beleggers hadden ook meer Chinese bedrijven om uit te kiezen omdat nieuwe noteringen de markt overspoelden.

 

Volgens Ernst & Young waren het vasteland van China en Hong Kong vorig jaar goed voor 40% van de wereldwijde beursintroducties.

 

De Shanghai Stock Exchange, met zijn moederbord en Star-markt, stond op de eerste plaats ter wereld met 233 IPO’s, aldus de studie, en voegde eraan toe dat Shenzhen op de derde plaats kwam, net na de Nasdaq in New York.

 

Stijging van aankopen op het vasteland in Hong Kong

Chinese investeerders wilden ook graag aandelen kopen in Hongkong, waar veel van de grootste en populairste bedrijven van China zijn genoteerd, zoals Tencent en Meituan. Anderen, zoals JD.com, hadden vorig jaar secundaire vermeldingen in Hong Kong.

 

De Chinese regering wil de reuzen van het land dichter bij huis houden. De politieke druk op Chinese bedrijven om hun notering op de Amerikaanse markten te schrappen, is vorig jaar toegenomen.

 

Als gevolg van de belangstelling voor deze in Hongkong genoteerde Chinese aandelen, toonden gegevens van Wind Information aan dat de netto-aankopen via het Shanghai “connect” -programma meer dan verdubbeld waren ten opzichte van een jaar geleden tot 334 miljard Hongkongse dollar ($ 43,09 miljard). Ondertussen zijn de aankopen via hetzelfde programma in Shenzhen meer dan verdrievoudigd tot 338,11 miljard Hongkongse dollar.

 

De Stock Connect-programma’s die de afgelopen vijf jaar zijn gelanceerd, stellen investeerders op het vasteland in staat om bepaalde aandelen in Hong Kong te verhandelen.

 

Volgens Wind zijn de netto-aankopen van aandelen uit Shenzhen en Shanghai uit Hongkong in 2020 daarentegen licht gedaald.

 

Chinese aandelen stijgen in 2021

De Chinese interesse in lokale aandelen is dit jaar tot dusver hoog gebleven, met een handelsvolume voor de op het vasteland genoteerde A-aandelen van meer dan 1 miljard yuan ($ 154,32 miljoen) op 11 van de eerste 13 handelsdagen van 2021, zo blijkt uit gegevens van Wind. A-aandelen zijn in yuan luidende aandelen van Chinese bedrijven die zijn genoteerd aan beurzen op het vasteland in Shenzhen of Shanghai.

 

De Chinese markten zijn dit jaar sterk gestegen.

 

De Shanghai-composiet bereikte het psychologisch belangrijke niveau van 3.600 en bereikte donderdag een hoogste punt in vijf jaar, terwijl de Shenzhen-component dit jaar nog eens 7% klom ten opzichte van de winst in 2020. Ondertussen is de CSI 300 gestegen naar niveaus die sinds januari 2008 niet meer zijn gezien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.